Spring naar de inhoud

We spelen op dit moment op niveau 2 de klasse amateur en dit is voor onze ploeg wat niveau betreft ideaal en ook op dit moment het hoogst haalbare.
Uiteraard word er steeds een kern samengesteld die volgens ons budget haalbaar is. Ook  word er vanaf dit seizoen volop de kaart van onze jeugd getrokken en zullen de betere elementen (op dit moment 3 spelers) wekelijks meetrainen met onze A-kern. 

Vanaf vorig seizoen zijn er 5 a 6 spelers die de voorbereiding mee zullen starten met ons  A-elftal en willen we dat de kern 20% bestaat uit eigen opgeleide jeugdspelers.

Afvallers zullen spelen met onze beloften ploeg om onze jonge spelers  de nodige ondersteuning en ervaring al mee te geven

Optimale doorstroming van spelers uit de jeugdopleiding naar het 1ste elftal

Onze TVJO beslist in nauw overleg met de coördinator Bovenbouw over de samenstelling en evaluatie van de postformatiekern. Dit wordt dan besproken in de sportieve cel (TVJO, sportief manager, Coördinatoren, trainer Postformatie) van de jeugdwerking.

De TVJO dient hierbij te werken volgens een duidelijk uitgeschreven functiebeschrijving waarin de te volgen principes en targets inzake verzekering van voldoende jeugddoorstroming richting A- en B-kern formeel vastgelegd worden:

Zo moet de Beloftenkern als richtcijfer voor minstens 75% bestaan uit eigen jeugdspelers, en zo moet ook de A-kern idealiter minstens 20% jeugdspelers (i.e. minstens 3 jaar KFC Houtvenne jeugd <21jaar) bevatten.

In regel moeten zoveel mogelijke spelers ook binnen een straal van 25 km van Houtvenne wonen.

De Postformatie wordt hierbij gezien als het ideale medium om de eigen jeugdspelers de sprong te laten maken van jeugdvoetbal naar het meer realistische voetbal van de beloften en eerste elftallen in de hoogste amateurreeksen.
Competitierijpheid komt m.a.w. centraal te staan in deze postformatie.
Talenten moeten bij de beloften de kans krijgen om zich verder te ontplooien in een competitieve omgeving, waarin ze kunnen leren van A-kern spelers die terugzakken naar de beloften (meestal jeugdproducten die iets verder staan in de ontwikkeling en al meetrainen met A-kern)